Biogram Autora

Autor: Paweł Kler

Paweł Kler ‒ dr hab.; adiunkt na Wydziale Bezpieczeństwa, Logistyki i Zarządzania Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie. Członek komitetów i rad naukowych konferencji o tematyce szeroko rozumianej jakości i bezpieczeństwa żywnościowego. Zainteresowania badawcze: bezpieczeństwo żywnościowe państwa w obszarze wojskowego żywienia zbiorowego. Autor i współautor publikacji z zakresu bezpieczeństwa logistycznego, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnień dotyczących organizacji żywienia, a także bezpieczeństwa oraz jakości żywności i żywienia w kontekście służb mundurowych, m.in. redaktor naukowy książki Logistyka w systemie bezpieczeństwa narodowego (2021); autor monografii Bezpieczeństwo żywnościowe żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej w misjach poza granicami kraju (2021).


Opublikowane hasła:

  1. BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE →